Zweethut

Zweethutceremonie

De Zweethutceremonie is een oeroude ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen in verschillende vorm voorkwam; zweten voor heling, visioenen en verbinding is iets wat bij de mensheid hoort. De moderne en meest bekende variant is de sauna.

De duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, het gezang, de klanken van de trommel en de hete stoom die alles doordringt; alles in de zweethut heeft een grote intensiteit die ons kan helpen los te laten wat ons verhinderd om ons gezond en heel te voelen.

In de zweethut laat je het alledaagse los en ga je voorbij je persoonlijkheid, je gedachten, en je voorgeprogrammeerde emoties naar een veel diepere laag van je bewustzijn.

Deze diepere laag van bewustzijn wordt gebruikt voor reiniging (zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel), genezing, om wijsheid te vergaren, om te bidden of om in de droomtijd te reizen.

Daarbij geeft de grote kracht van de zweethut de mens weer de gelegenheid de verbondenheid met alles wat is te herstellen om van daaruit weer te gaan stralen vanuit de diepste kern.

-En weet je… de zweethut is een ceremonie waar we aan 1000 woorden nog niet genoeg hebben om het uit te leggen; het is echt een ceremonie om te (komen) ervaren. –

Opbouw van de dag

We beginnen de dag met thee/koffie en daarna aan het werk: hout hakken, zagen en sprokkelen voor het vuur. Op een paar passen van de hut bouwen we een groot vuur, waar de stenen in verwarmd worden. De zweethut zelf is een lage ronde hut van wilgentakken, die we afdekken met dekens. Als het vuur een tijd gebrand heeft en de stenen roodgloeiend zijn dan kunnen we de hut in.

Binnen zitten we in een cirkel rond de stenen. Het is er aardedonker. 

De ceremonie bestaat uit vier rondes, die in verband staan met de vier windrichtingen. Beetje bij beetje wordt er water over de stenen gegoten, waardoor alles gevuld wordt met stoom. De duisternis en de stoom helpen je om diep naar binnen te gaan. Soms merk je dat je in een andere werkelijkheid, of bewustzijns-toestand, komt. We zingen, bidden, trommelen, delen, luisteren naar de stenen, en voelen. Hierdoor kan heling ontstaan.

Als alles rond is, kruipen we de hut weer uit. 

Meestal wil je dan alleen nog maar op de grond liggen en naar de wolken of de sterren kijken. We koelen af in het water, eten gezamenlijk, en ruimen de boel weer op.

Groepsgrootte
De grootte van de groepen bij de zweethutceremonie is tussen de 8 en 22 personen. 
Bij de Healinglogde ceremonies zijn de groepen kleiner, 4 – 6 personen.

Ervaringen van deelnemers van de Zweethut

“Bedankt voor de waanzinnige nachthut. Op een rare manier heb ik niet de kracht van de hut tot 2 dagen later gevoeld.
Mijn hart is open en krijg steeds beelden van intense momenten van de hut. Ik voel ook dat de intensiteit van het vuur mijn innerlijke vuur heeft aangestoken.
Je integriteit raakt mij elke keer en heb ik mij door jou echt gezien gevoeld.”

“Nu achteraf wil ik je graag nogmaals zeggen hoe een fijne diepgaande ervaring de Nusta zweethut voor me was. Ik ben dankbaar dat ik het mee mocht maken. Hoogtepunt voor mij was wel dat je het WWW van Licht erbij betrok, de zuil van energie vanuit onze zweethut naar de kosmos in verbinding met andere ceremonieen en werkers voor het Licht. Daar doen we het toch voor, ieder op onze manier!”

“Ik heb het afgelopen weekend een fantische ervaring met jullie mogen hebben die (uiteraard) nog steeds aan het na-klinken is. Wat een geweldige beleving! Voor mij voor herhaling vatbaar en dat gaat wat mij betreft zeker gebeuren.”

-om privacy redenen zijn de schrijvers van de ervaringen niet bij naam genoemd-

Locatie en kosten

De zweethutten zijn in Wapserveen (Drenthe, vlakbij Meppel/Steenwijk) op het terrein van Leefgemeenschap De Hobbitstee.

Het is een prachtige plek, dichtbij het natuurgebied met heide en hunnebedden.

Vergoeding: € 100,- pp tenzij anders vermeld.

minima-korting bespreekbaar, btw factuur mogelijk (vermeldde vergoeding voor particulieren inclusief en voor ondernemers exclusief btw)

Aanvang: 10.00 u tot ± 21.30 u tenzij anders vermeld.

Voor groepen, op verzoek

Behalve deelnemen aan een zweethutceremonie die in de agenda staat, is het ook mogelijk om voor een (bijzondere) gelegenheid een eigen groep samen te stellen en een zweethut af te spreken in Wapserveen of andere locatie.
Gelegenheden waar je aan zou kunnen denken zijn: in een training, ter gelegenheid van geboorte, eerste menstuatie, huwelijk, verjaardag. Een zweethutceremonie kan een prachtige ceremonie zijn om een overgang te markeren en te vieren.

Datum en locatie in overleg, prijs op aanvraag