Over ons

Lieke White Winds

Lieke (1977) volgde de opleiding Ergotherapie, doorliep de School voor Sjamanisme en deed aanvullende trainingen.


In de ceremonies verweeft Lieke wat ze heeft geleerd van verschillende leraren en sjamanen. De laatste jaren haalt ze veel inspiratie uit de teachings van Chief Dancing Thunder (Grand Sachem van de Susquehannock Tribe of Florida) en van Don Allejandro, Doña Maria, Don Mariano, Don Claudio en Doña Marquesa (Paqo’s van de Q’ero Nation uit Peru). Haar opleiding voor de zweethut kreeg ze in 2005 van Nisa Star Nations van Oostveen.

Werelden komen samen vanuit verschillende richtingen, vanuit verschillende culturen. Noord en Zuid, Oost en West, Adelaar en Condor komen samen in het midden. In het centrum van de ceremonie.
Die Kracht, van eenheid, daar kun je je aan spiegelen.
De (zweethut)ceremonie is een poort naar de grootsheid van het bestaan en brengt je weer in contact met je oorspronkelijkheid.

“Als je de zweethut ingaat laat je je aardse bestaan (en sores) even buiten en komt binnen in wat wel de baarmoeder van Moeder Aarde genoemd wordt. 
In die werkelijkheid, in die dimensie voel je je dichter bij het bestaan en ervaar je schoonheid die het bestaan je brengt. 
Het is een dimensie waarin we weer in contact kunnen komen met onze oorspronkelijkheid, met wie we wérkelijk zijn.
Een dimensie waarin je de grootsheid van Liefde kunt voelen en de helende werking daarvan.”

“Verbinden, opnieuw verbinden met jezelf, met de Aarde, de Maan, de Zon, de sterren, met alles om je heen. ALLES om je heen in het universum”

“Een prachtige en krachtig ritueel, een ceremonie vol schoonheid, die voorbij gaat aan uiterlijkheden en buitenste lagen. Een ceremonie die vooral heel diep en intens voor je kan werken. 
Om weer te stralen en in verbinding met je eigen kracht en eigen LICHT te ZIJN”

Martin Golden Fire Dreamer

Martin is geboren in 1976, Draak, Wolf, Krijger….

Hij volgde de opleiding voor docent Basisonderwijs en doorliep de Kunstacademie. Na een jarenlange omzwerving en werk als fietskoerier, docent en pedagogisch medewerker in de jeugdzorg, is Martin terug bij zijn oudste passie: het werken met zijn handen en creëren. Hij is naast trainer binnen YamaRei werkzaam als timmerman/ eco-bouwer.

Bovenal is Martin de trotse vader van twee prachtige jong volwassenen: Joshua (2003) en Yanne (2007). Deze twee mooie mensen geven een dimensie aan zijn leven die hij nooit had kunnen en durven bedenken. Ze behoren dan ook tot zijn grootste leraren.

Sjamanisme kwam in het leven van Martin toen hij een jaar of negentien was. Het is in de loop van de jaren steeds meer deel van hem en van zijn leven geworden. 
Via de school voor Sjamanisme, die zijn vrouw Lieke destijds volgde, kwam Martin in aanraking met de zweethut. Dit voelde voor hem als een thuiskomen. De fantastische ceremonie raakte hem diep en heeft hem nooit meer losgelaten.
Sinds 2001 is het vuur zijn leermeester, onder andere in de rol van vuurdrager bij de zweethutceremonie en de vuurloop.
Sinds 2008 begeleidt Martin zweethutten. Zijn opleiding voor het vuur en de zweethut kreeg hij van Roeland Zeven, Kees Brons, Nisa Star Nations en Mark Hoek. Daarnaast werd hij opgeleid tot Vuurloop Instructeur door Ursula Aerts.