Nusta Karpay

Terug naar Nusta Karpay

De Nusta’s, de godinnen uit de Andes, helpen je te verbinden met het vrouwelijke deel in je, opdat dit kan helen. Zodat er weer balans kan zijn in het mannelijke en vrouwelijke deel in jou !

De Nusta Karpay, inwijdingen van de Nusta’s, bestaan uit 7 inwijdingen bestemd voor vrouwen en óók voor mannen!.

Steeds duidelijker is voor mij dat de Nusta Karpay nog erg onbekend is, zoals Reiki en de MunayKi dat eens ook waren. Graag wil ik het onderstaande met jullie delen, om wat informatie te geven over wat de Nusta Karpay nou is en waar het vandaan komt, en hoe het allemaal begonnen is… Kanchis Nusta Karpay zijn Quechua woorden uit de oude Inca taal en betekent letterlijk: “Zeven Godinnen-inwijdingen”.

Deze byzondere en prachtige authentieke inwijdingen gaan op dit moment de hele wereld door. Dit was altijd al de intentie geweest van de Paqo’s, van Karen van Doesburg en mij, ik denk van veel mensen! Een universele gedachte…..

Ondersteund door de helende energie van de Nusta’s, verdiepen ze jouw verbinding met al het vrouwelijke in je en om je heen, op Aarde en in de Kosmos, door vele lagen heen. Deze inwijdingen helpen je volledig in balans te komen met jezelf. Het ondersteunt en versnelt je spirituele groei. Je zult een nieuwe balans in je leven vinden, verbonden met de heling van Moeder Aarde. Het is veel groter dan je in eerste instantie vermoedt. Het gaat veel verder dan het persoonlijke /collectieve stuk.

Deze inwijdigen zijn voor vrouwen, maar óók voor mannen. Het brengt heling in ons allen op een diep niveau!

Een van de mannen van een vorige Nusta Karpay Intensive gaf na de 4 dagen aan dat ie zich nog nóóit zoveel MAN had gevoeld.

Ja…. dat is wat de inwijdingen van de Nusta je brengen: balans in jezelf! en dus ook in de wereld om je heen.

Deze prachtige energieën van de Nusta zullen je ook helpen het gewonde ego te verzachten, veel angsten, schuldgevoelens en bijvoorbeeld de controle op alles te willen hebben los te laten.

Voor mannen betekent dat ze onder andere zachter worden van binnen, meer aan- en invoelingsvermogen zullen gaan ontwikkelen.

Vrouwen brengt het weer in contact met de Godinnen-energie en het diepe oorspronkelijke vrouwelijke. Zodat alles weer samen mag zijn.

In de Inca-traditie van de Q’ero in Peru zijn de energieën van de Nusta’s goed bewaard gebleven. Tot voor kort werden de inwijdingen alleen in hun eigen gemeenschap doorgegeven. In oktober 2009 werden de 7 Nusta Karpay voor het eerst naar de westerse wereld gebracht.

Lieke en Nelleke zaten samen met Karen van Doesburg in de 1ste groep waar de inwijdingen werden doorgegeven door Don Alejandro en Dona Maria. Een heel bijzonder en speciaal moment van verbinding, zowel met de Nusta’s, als de Paqo’s en de groep. Het is tijd om de kennis van de Nusta’s en de inwijdingen met de wereld te delen, zodat de balans en heelheid weer terug kan komen.

Als je meer wilt weten over hoe het begonnen is en waarom het zo belangrijk is deze oude kennis en wijsheid te koesteren, lees dan een fragment uit het boek van Karen ‘Nusta Karpay, de 7 godinneninwijdingen uit de Andes’ dat bijna af is. (zie hieronder bij ‘boekfragment’)