Agenda

Reis door de Heilige Nachten (Ayllu bijeenkomst)

Datum:
30 december, 2020
Tijd:
18:00 - 22:30
Terug naar Agenda

voor de mensen die het Levenswiel(Medicijnwiel) en/of de Helingstechnieken bij ons gedaan hebben…

Lieve Ayllu(‘s)
Ayllu komt uit het Quechua, de taal die de paqo’s uit Peru nog spreken, en het betekent: spirituele gemeenschap of familie.
De groep mensen waarmee jij het Levenswiel/Inca-Medicijnwiel doorloopt noem je daarom ook wel je Ayllu.
We nodigen jullie die het gehele Levenswiel (Inca-Medicijnwiel) en/of de helingstechnieken met ons hebben gelopen én degenen die het huidige Levenswiel en/of helingstechnieken doorlopen, van harte uit om op woensdagavond 30 december 2020 samen te komen.

Lieve allemaal,
We nodigen jullie uit om met elkaar een ‘Reis door de heilige nachten‘ te maken.

Aanmelden kan door vóór 10 december een mail te sturen naar info@yamarei.nl.


Heilige nachten:
Heel de aarde is ‘s winters in rust. De aarde is een levend organisme dat, net als de mens, net als het tij van eb en vloed, een in- en een uitademing kent. Een beweging van scheppingskrachten, levenskrachten. Dat is bij uitademing in de lente te zien aan de zwellende knoppen van bomen en
bloemen en de geboorte van jonge dieren. ’s Winters, bij de inademing, trekken de scheppingskrachten zich terug in de aarde. Om uit te rusten en voorbereidingen te treffen voor weer nieuw leven.
In veel oude culturen is de tijd van 25 december tot 6 januari een periode van ‘wereldrust’ en heilige nachten. De aarde is gevat in innerlijke stilte, de aardekrachten zijn sterk. En de hemel staat als het ware open om je te kunnen te verbinden met spirituele impulsen.
Je kunt deze tijd van heilige nachten doorgaan met een persoonlijke vraag, een levensthema dat om transformatie vraagt, een verlangen, een droom, een idee of intentie voor de toekomst. Zo kan deze tijd een periode van bezinning (verleden), stil staan en ervaren (heden) en bezieling (toekomst) vormen.

Reis door de heilige nachten
We willen de heilige nachten ook dit jaar graag samen vieren. Om afscheid te nemen van het oude en het nieuwe te verwelkomen. We hebben daarvoor een ritueel gemaakt dat we ‘Reis door de heilige nachten’ noemen. Het is een persoonlijke reis langs verschillende altaren die met voorwerpen en symbolen zijn ingericht. Bij elk altaar vind je een ander thema om bij stil te staan (zitten). Aan het eind van de reis is er een gezamenlijk vuur.

Wanneer en waar
Datum: woensdag 30 december 2020 (*)

Tijd: 18.00-22.30 uur Plaats: Isis Sofia, Dalfsen.

Kosten: 10 euro p.p. (te voldoen bij aankomst)

Maximaal aantal personen: 14 (**)
Aanmelden: uiterlijk op 10 december (vol is vol)

* IJs en weder (corona-maatregelen) dienend
**De ruimtes en rituelen zijn corona-proof ingericht met afstanden van 1,5 meter en desinfectans op diverse centrale punten. Neem een mondkapje mee om te dragen bij bv momenten van binnenkomst en afscheid, zodat iedereen zich veilig kan voelen.


Programma
18.00-18.30 uur: inloop met koffie en thee
18.30-19.30 uur: samen eten
19.30- 21.00/21.30 uur: ‘Reis door de heilige nachten’
21.30-22.15 uur: vuur
22.15-22.30 uur: opruimen en afscheid

Meenemen: gerecht in de vorm van hapjes (die niet meer verwarmd hoeven te worden), neem het in drie schalen mee om over drie tafels te verdelen, er zijn bordjes en servetjes aanwezig, een pen, je mesa, drum, mondkapje. Denk aan geschikte kleding voor buiten, bij het vuur.

In Munay,
Els Jacobs en Jacqueline Verver

U kunt niet meer inschrijven voor deze activiteit.